Balik-balik paper cup warna hitam. Biskot warna coklat kehitaman, paper cup warna hitam. Tiap-tiap tahun hitam. Ini kali gold. Kasi lai itu ong ! :D
Rasa si almond london saya agak berlainan tahun ini, adunan biskutnya saya campur dengan sidikit nestum. Jadi ada rasa lebih rangup di situ. Yang lain-lain, macam biasa.
Biskut berinti kacang almond sebiji disalut dengan coklat bittersweet dan ditaburi dengan almond chunk. Wa-lah !
Resepi
Bahan-bahan :
400gm tepung gandum
250gm mentega
55gm gula kastor
25gm tepung jagung
1 sudu esen vanila
Kacang badam panggang secukupnya
Kacang cincang badam secukupnya
Coklat cair secukupnya
Cara Membuatnya :
1. Pukul mentega dan gula kastor hingga kembang. Masukkan esen vanila.
2. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung. Uli doh hingga sebati.
3. Ambil sedikit doh dan balut sebiji badam panggang. Kemaskan doh.
4. Bakar pada suhu 150-160' selama 25 minit atau keperang-perangan.
5. Setelah benar-benar sejuk, salut dengan coklat cair dan susun ke dalam cawan kertas.
6. Tabur badam cincang. Siap !
Selamat Mencuba !
Kacang cincang badam secukupnya
Coklat cair secukupnya
Cara Membuatnya :
1. Pukul mentega dan gula kastor hingga kembang. Masukkan esen vanila.
2. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung. Uli doh hingga sebati.
3. Ambil sedikit doh dan balut sebiji badam panggang. Kemaskan doh.
4. Bakar pada suhu 150-160' selama 25 minit atau keperang-perangan.
5. Setelah benar-benar sejuk, salut dengan coklat cair dan susun ke dalam cawan kertas.
6. Tabur badam cincang. Siap !
Selamat Mencuba !
No comments:
Post a Comment