Biskut baharu dari saya tahun ini.
Adik tunggal saya 'hantu coklat' tapi tidak pada apa-apa jenis kacang pun.
Kalau makan biskut Almond London, Londonnya saja dimakan tapi tidak sesekali Almondnya. Membazirkan ?
Alternatifnya, lahirlah biskut ini khas buatmu duhai adikku sayang ! Syukur, dia suka. Dia 'happy'. :')
Biskut ini berperisa coklat bercampur dengan 'cornflakes', disaluti dengan coklat 'bittersweet'. Ta'raa !
Adik tunggal saya 'hantu coklat' tapi tidak pada apa-apa jenis kacang pun.
Kalau makan biskut Almond London, Londonnya saja dimakan tapi tidak sesekali Almondnya. Membazirkan ?
Alternatifnya, lahirlah biskut ini khas buatmu duhai adikku sayang ! Syukur, dia suka. Dia 'happy'. :')
Biskut ini berperisa coklat bercampur dengan 'cornflakes', disaluti dengan coklat 'bittersweet'. Ta'raa !
Resepi
Bahan-bahannya :
250g Marjerin
50g Gula ising
300g Tepung gandum
50g Tepung jagung
50g Serbuk koko
50g Cornflakes
2 Biji telur gred A
Coklat & manik untuk hiasan
Cara Membuatnya :
50g Gula ising
300g Tepung gandum
50g Tepung jagung
50g Serbuk koko
50g Cornflakes
2 Biji telur gred A
Coklat & manik untuk hiasan
Cara Membuatnya :
- Putar marjerin & gula ising hingga kembang. Disusuli dengan telur. Putar.
- Masukkan pula serbuk koko, tepung jagung & gandum
- Akhir sekali masukkan cornflakes. Uli sebati.
- Bentukkan ikut suka. Bakar pada suhu 180' selama 15-20 minit.
- Hias ikut kreativiti anda.
- Masukkan pula serbuk koko, tepung jagung & gandum
- Akhir sekali masukkan cornflakes. Uli sebati.
- Bentukkan ikut suka. Bakar pada suhu 180' selama 15-20 minit.
- Hias ikut kreativiti anda.
Selamat Mencuba !
No comments:
Post a Comment